Vervolg: Composiet geveldrager t.b.v. NOM-renovatie

In de komende jaren zullen duizenden woningen worden verduurzaamd dankzij de Stroomversnelling. Vorig jaar berichtten wij u over de ontwikkeling van een composiet geveldrager, in samenwerking met Dura Vermeer. Ondertussen wordt dit product op grotere schaal toegepast.

NOM-renovatie – Bron: www.duravermeer.nl

In Hoogeveen worden 44 woningen verduurzaamd, waarbij o.a. een geïsoleerd element voorzien van steenstrips voor de bestaande gevel wordt gezet. In het verleden werd een combinatie van stalen profielen en houten balken gebruikt om de nieuwe gevel op te zetten. Het risico hiervan is dat er roestvorming of houtrot ontstaat. Bovendien is het bewerkelijk om dit recht en strak te monteren. Daarom werd Flexipol benaderd voor een oplossing in composiet. De uitkomst is een composiet profiel wat sterk genoeg is om de nieuwe gevel te dragen (ca. 2000Kg). Dit profiel is licht van gewicht, eenvoudig te monteren en bijzonder duurzaam (vochtbestendig / kan niet rotten).

Composiet funderingsbalk bij proefwoning 2019

Huidige composiet profielen ingegraven

In 2019 is de eerste proefwoning voorzien van deze innovatie. Dat beviel goed, dus de volgende lichting is geproduceerd voor de resterende woningen. In het afgelopen jaar is de het ontwerp en de productiemethode doorontwikkeld, waardoor de producten sneller, beter en goedkoper geproduceerd kunnen worden.

Links: Bestaande situatie met nieuwe funderingsbalk / Rechts: Gerede proefwoning

Helaas komen de composiet profielen uiteindelijk niet in het zicht, maar dat maakt ons niet minder blij met deze innovatie. Wij bedanken Dura Vermeer voor het vertrouwen en zijn trots op de bijdrage die we mogen leveren in deze Nul-op-de-meter renovatie!

Wil je meer lezen?

Gerelateerde berichten

Algemeen

Flexipol doet mee met de Kom Binnen Bij Bedrijven Dagen

Stefan Smit | 16-02-2024 Lees meer
Nieuwe Projecten

Nieuw in Opdracht: De punt fase III

Stefan Smit | 23-11-2023 Lees meer
Throwback

Project in beeld: Nieuweroord te Leiden

Stefan Smit | 21-02-2023 Lees meer