Composiet
Schoorstenen:

een lichte en duurzame oplossing

Home » Schoorstenen

>> Nieuwe schoorstenen met flexibele steenstrips

Om het gewicht van een gemetselde schoorsteen te dragen, is vrijwel altijd een zware draagconstructie nodig. Het dak moet worden doorbroken en het metselwerk vraagt onderhoud. Met de lichtgewicht en onderhoudsarme oplossing van Flexipol behoort dit tot het verleden!

 

Flexipol composiet schoorstenen zijn bovendien:

  • eenvoudig te plaatsen
  • visueel fraai (steenstrips matchen met de gevelsteen)
  • te voorzien van alle soorten doorvoeren
  • in elke gewenste maatvoering te maken
  • ook leverbaar met rollagen, spekbanden of speciale metselverbanden

 

Snelle montage
De schoorstenen worden als één geheel aangeleverd, inclusief loodslabben. Met behulp van een kraan wordt de constructie op de tengels gezet en vastgeschroefd. Daarna worden de pannen doorgelegd en het lood aangeklopt. Er kunnen voorzieningen worden getroffen voor kanalen, zodat men deze direct in het werk kan aanbrengen. Als u dat wilt, voert Flexipol de montage voor u uit.

>> Renovatie schoorsteenkappen: een duurzame jas

Een ouder wordende schoorsteen kan gaan lekken en doorslaan. Het voegwerk moet dan uitgehakt en opnieuw aangebracht worden. Daarna moet de schoorsteen geïmpregneerd worden om vochtdoorslag te voorkomen. Een kostbare aangelegenheid die altijd stof en overlast veroorzaakt.

De naadloze schoorsteenomkledingen van Flexipol voorzien schoorstenen van een composiet ‘regenjas’ die over de bestaande constructie wordt geschoven. Het is bovendien mogelijk om direct nieuw lood aan te brengen. De schoorsteen wordt op deze manier beschermd tegen weer en wind en gaat weer jaren mee.

 

Schoorsteenomkledingen kunnen in elke gewenste RAL-kleur worden uitgevoerd. Ook is de kap bij renovatie te bekleden met flexibele steenstrips. De bovenzijde krijgt dan een betongrijze rand of een uitkragende rollaag. De schoorsteen is weer 100% functioneel en ziet er fraai uit. Zonder hak- en breekwerk.

Meer weten?

 

Wilt u meer weten over de mogelijkheden
van onze composiet schoorstenen voor uw project

 

Een impressie van de mogelijkheden:

composiet-schoorsteen_3
composiet-schoorsteen_2
composiet-schoorsteen

Flexipol is expert als het gaat om (technische) composiet oplossingen

  • Productontwikkeling van eenvoudige tot complexe constructies
  • Productie van composiet producten / onderdelen
  • Levering en montage / assemblage
  • Engineering van composieten

Door de unieke eigenschappen van composiet valt de keuze steeds vaker op dit prachtige, veelzijdige materiaal. Of het nu gaat om onderdelen voor windmolens, een brug of een eenvoudige dakgoot, de voordelen van composiet komen bij al die toepassingen goed tot hun recht.

Flexipol opereert in de volgende markten:

Luchtvaart

Transport

Automotive

Infra (bruggen)

(Gevel) Bouw

Specialisatie: Engineering

Van composiet

Het engineeren van composieten is wezenlijk anders dan het engineeren met traditionele materialen. Door het op strategische plaatsen van meer of anderssoortige vezels kan er lokaal en uiterst precies een andere sterkte verkregen worden. Hiermee stel je elk ontwerp samen op de meest efficiente manier.