Direct contact: 0228 - 35 95 60  |  info@flexipol.nl

Project update: Uitbreiding kantoor Unigarant Hoogeveen

In Hoogeveen werkt Hunebouw met haar bouwpartners gestaag aan de uitbreiding van het Unigarant kantoor. De uitbreiding zorgt voor extra kantoorruimte, flexplekken en een uitnodigende grote centrale ontmoetingsruimte. Het ontwerp is verzorgd door De Unie Architecten. Inmiddels krijgt het eindresultaat vorm en heeft Flexipol de montage van de composiet gevelkaders afgerond.

Artist Impression met rechts de meest recente uitbreiding

In 2020 zijn de eerste gesprekken gevoerd over de materialisatie van de gevelkaders. Qua uitstraling moesten deze aansluiten met elementen uit het bestaande gebouw. Daarnaast moest het materiaal goed bestand tegen de weersinvloeden en onderhoudsvriendelijk zijn. Daar is composiet bij uitstek geschikt voor! De elementen zijn uiteindelijk uitgevoerd met een glad oppervlak en een witte basiskleur met fijne spikkels.

Gevel na montage composiet – voor montage zonweringen

De gevel loopt grotendeels rond. Er zijn 3 verschillende radii en een recht deel. Dit brengt de nodige uitdagingen met zich mee. Na verschillende gevelsystemen te hebben overwogen is de keuze gevallen op een vliesgevelsysteem. Hiermee was het mogelijk om over gehele hoogte van de gevel binnen een werkbare marge te blijven. Op de vliesgevel zijn aluminium profielen bevestigd waar de composiet elementen aan geschroefd zijn.

Gevel ander zijde voor montage zonweringen

Nadat het composiet is geplaatst, worden de ramen afgewerkt met een aluminium lijst waardoor de bevestigingsmiddelen uit het zicht zijn. Tot slot wordt de zonwering aangebracht. Met deze laatste twee handelingen is men nog bezig. Daarna wordt het definitieve resultaat getoond!

Wij zijn ontzettend dankbaar voor de samenwerking met Hunebouw, De Unie Architecten en de andere bouwpartners. Het is een uitdagend project, maar samen wordt een mooi resultaat bereikt. Houdt onze website in de gaten voor de definitieve plaatjes wanneer het project opgeleverd is!

Laat een reactie achter