Project Update: Gouwpark Zaandam

In Zaandam realiseert HSB uit Volendam 248 nieuwbouw woningen in het project Gouwpark. Al bijna anderhalf jaar geleden kreeg Flexipol het startschot om de grondgebonden woningen te voorzien van onderhoudsarme dakgoten, boeidelen en deurluifels. Inmiddels zit het project er voor ons bijna op: de laatste producten worden deze week geplaatst!

Overview nieuwbouwplan Gouwpark – Bron: facebookpagina Gouwpark

Van de 248 woningen zijn de helft grondgebonden woningen. Voor deze woningen heeft Flexipol ca. 830 meter dakgoot, 620 meter windveer, 39 composiet makelaars en 52 deurluifels geleverd en gemonteerd. Door de vele aansluitingen en verschillende details brengt dit project de nodige uitdagingen met zich mee. Alles is maatwerk – daar houden wij van!

Onderhoudsarme Dakgoten en boeidelen

Het ontwerpen van de windveren en makelaars vergde wat omdenken van onze engineers. De detaillering is afgeleid van traditionele methoden, die zich goed lenen om uit platen in het werk te maken. Composiet wordt als prefab vormstuk gemaakt, dus een goede afstemming was nodig om op logische plekken de delingen te leggen. Wat een heel strak beeld geeft is de doorlopende onderzijde van de dakgoten. De dakgoten kunnen tot 13 meter lengte gemaakt worden die in een keer, inclusief plafond, aan de kap bevestigd kunnen worden. Achteraf schilderen is niet nodig.

Compsiet dakgoten en deurluifels

Tot slot komen in het werk verschillende types deurluifels voor. Sommigen voor boven een deur, anderen voor boven twee deuren of in een L-vorm. Ook hier speelt maatwerk een belangrijke rol. De luifels kunnen bovendien rechtstreeks aan het metselwerk bevestigd worden, waardoor er geen speciale voorzieningen nodig zijn tijdens de ruwbouw. Dat zorgt voor minder gedoe tijdens het bouwproces en minder kans op beschadigingen.

Deze week wordt de laatste hand aan de montage gelegd. Wanneer het project definitief is opgeleverd zal onze fotograaf deze locatie zeker bezoeken!

Wil je meer lezen?

Gerelateerde berichten

Algemeen

Flexipol doet mee met de Kom Binnen Bij Bedrijven Dagen

Stefan Smit | 16-02-2024 Lees meer
Nieuwe Projecten

Nieuw in Opdracht: De punt fase III

Stefan Smit | 23-11-2023 Lees meer
Throwback

Project in beeld: Nieuweroord te Leiden

Stefan Smit | 21-02-2023 Lees meer