Project in beeld: Ronde dakranden met fijne details

Composiet wordt vaak gekozen om een speciale vorm te maken. Met traditionele materialen lopen architecten vaak tegen beperkingen aan, die met composieten geen probleem zijn. Dit zijn dan ook de projecten waar composiet het best tot z’n recht komt.

Ronde dakranden

Bovenstaand gebouw was oorspronkelijk getekend met een houten dakrand. Men wilde fijne lijsten en een strak geschilderd uiterlijk. Door de ronde vormen bracht dit praktische problemen met zich mee. De achterconstructie en montage zou te bewerkelijk worden.

Ronde en rechte dakranden

De prefab composiet randen komen uit de mal in de juiste ronding. De elementen zijn bovendien sterk genoeg om met twee schroefpunten bevestigd te worden (een onder, een boven). Daardoor volstaat een zeer eenvoudige achterconstructie.

Gevelaanzicht met onderhoudsarme dakranden

Tot slot kon de aannemer het schilderwerk uitsparen. De randen worden fabrieksmatig in kleur afgewerkt en zijn bijzonder makkelijk te onderhouden. De afwerklaag is geschikt om de hele levensduur te blijven zitten en hoeft alleen zo nu en dan gereinigd te worden!

Heeft u ook een project waar composiet een uitkomst kan bieden? Loopt u tegen de beperkingen aan van traditionele materialen? Neem contact op met Flexipol! Wij geven u graag vrijblijvend advies.

Wil je meer lezen?

Gerelateerde berichten

Algemeen

Flexipol doet mee met de Kom Binnen Bij Bedrijven Dagen

Stefan Smit | 16-02-2024 Lees meer
Nieuwe Projecten

Nieuw in Opdracht: De punt fase III

Stefan Smit | 23-11-2023 Lees meer
Throwback

Project in beeld: Nieuweroord te Leiden

Stefan Smit | 21-02-2023 Lees meer