Project in beeld: MFC De Commanderij te Schelluinen

In het dorpje Schelluinen heeft Kuijpers Bouw Heteren het afgelopen jaar hard gewerkt aan de nieuwbouw van Multifunctioneel Centrum De Commanderij. Wij zijn ontzettend trots dat we hieraan hebben mogen meewerken en zijn bijzonder onder de indruk van de foto’s van fotograaf Luc Buthker:

Foto: LucButhker Photography

Het ontwerp, afkomstig van RoosRos Architecten, bestaat uit drie volumes met verschillende hoogtes. De gevel is voorzien van hoge kozijnen afgewisseld met een houten gevelbekleding in wisselende diktes. De bovenranden van het gebouw zijn afgewerkt met een kroon van wit composiet. Al in een vroeg stadium werd Flexipol benaderd door RoosRos om over de forse, halfronde dakranden mee te denken.

Foto: LucButhker Photography

Foto: LucButhker Photography

Kuijpers bouw heeft zorg gedragen voor een constructie die ongeveer anderhalve meter uit de gevel steekt. Hieraan heeft Flexipol de Composiet dakrandbekleding van ca. 1200 x 1300mm x 3000mm bevestigd. Aangezien de elementen van onderaf gepositioneerd moesten worden, bracht dit de nodige uitdagingen met zich mee. Met creatieve oplossingen en goede communicatie tussen bouwpartners onderling is een mooi resultaat bereikt!

Foto: LucButhker Photography

MFC Schelluinen is een prachtig gebouw en een mooi voorbeeld van de mogelijkheden van composiet. Wij zijn dankbaar voor de fijne samenwerking met RoosRos Architecten en Kuijpers bouw Heteren!

Wil je meer lezen?

Gerelateerde berichten

Algemeen

Flexipol doet mee met de Kom Binnen Bij Bedrijven Dagen

Stefan Smit | 16-02-2024 Lees meer
Nieuwe Projecten

Nieuw in Opdracht: De punt fase III

Stefan Smit | 23-11-2023 Lees meer
Throwback

Project in beeld: Nieuweroord te Leiden

Stefan Smit | 21-02-2023 Lees meer