Project in Beeld: Geluidsboxen Buiksloterham Amsterdam

Over de jaren hebben we allerlei bijzondere producten gemaakt, maar deze kenden we nog niet: Composiet geluidsboxen! Deze unieke producten dempen het omgevingsgeluid om het wonen in deze appartementen prettiger te maken. De composiet “bakken” zijn self-supporting en dragen de geluiddempers en het voorste kozijn.

Voor de nieuwbouw van 93 appartementen (ontwerp: MEESVISSER) heeft HSB Bouw BV opdracht gegeven om 27 composiet geluidsboxen te produceren. Voor alle 6 verschillende afmetingen is een speciale mal gemaakt. Hierin heeft Flexipol een sterk en naadloos kader gemaakt, waarin voorzieningen zijn opgenomen om het kozijn en de geluiddempers in te monteren. Het grote raam is voorafgaand aan de levering op de bouw door Schipper Kozijnen ingebouwd. In het werk heeft men de binnenzijde van de boxen voorzien van akoestisch materiaal.

Links en rechts zijn de geluidsboxen voorzien van zware, geluiddempende roosters. Deze zijn pas in het werk gemonteerd, zodat de sparingen gebruikt konden worden om de geluidsboxen omhoog te hijsen. Het composiet is uit een naadloos geheel gemaakt en is duurzaam en onderhoudsarm.

Nu de laatste elementen zijn geplaatst begint het uiterlijk van de gevel vorm te krijgen. Amsterdam heeft er een mooi gebouw bij en wij zijn een ervaring rijker. Wij danken de bouwpartners voor de fijne samenwerking!

Wil je meer lezen?

Gerelateerde berichten

Algemeen

Flexipol doet mee met de Kom Binnen Bij Bedrijven Dagen

Stefan Smit | 16-02-2024 Lees meer
Nieuwe Projecten

Nieuw in Opdracht: De punt fase III

Stefan Smit | 23-11-2023 Lees meer
Throwback

Project in beeld: Nieuweroord te Leiden

Stefan Smit | 21-02-2023 Lees meer