project in beeld - Geluiddempende luifels NN Kralingen

Over de afgelopen jaren hebben we luifels in alle kleuren, vormen en maten gemaakt. Grote afmetingen of super slank, geprofileerd of juist strak – Wij dachten het allemaal al gezien te hebben… tot Nederlandse Bouw Unie vroeg of wij geluiddempende luifels voor het plan NN Kralingen konden verzorgen.

Impressie NN Kralingen

Het project omvat de nieuwbouw van 54 woningen in de wijk Kralingen, waarvan 31 stuks voorzien worden van zwartbruine Flexipol Deurluifels. Bij 2 van deze luifels moeten speciale geluidsabsorberende voorzieningen worden meegenomen om de geluidsdruk binnen de normen te krijgen. En dat is een primeur! Hieronder lees je hoe we dat doen:

Normaalgesproken bouwen wij de volledige luifel in de mal op, inclusief inwendige draagconstructie en de waterbestendige bovenzijde. In dit geval lossen we eerst de onder- en zijkanten als één geheel. In de onderzijde worden sleuven via watersnijden uit het product gehaald. In totaal moet 20% van de totale oppervlakte worden weggesneden.

Sleuven watersnijden

Eindresultaat watersnijden

Vervolgens wordt het product aan de binnenzijde gevuld met een geluidsabsorberende “doos”. Het isolerende materiaal (Isonic Black) wordt verzorgd door Vilton. Tot slot worden de bevestigingsconstructie aangebracht en wordt de bovenzijde naadloos en in kleur afgewerkt.

Afgewerkte luifels

Het resultaat is een strakke, chique deurluifel wat eenvoudig te monteren is. De laatste luifels zullen op korte termijn gemonteerd worden. Volg www.flexipol.nl voor meer informatie over dit project of bel 0228-359 560 voor vragen over onze producten.

Wil je meer lezen?

Gerelateerde berichten

Algemeen

Flexipol doet mee met de Kom Binnen Bij Bedrijven Dagen

Stefan Smit | 16-02-2024 Lees meer
Nieuwe Projecten

Nieuw in Opdracht: De punt fase III

Stefan Smit | 23-11-2023 Lees meer
Throwback

Project in beeld: Nieuweroord te Leiden

Stefan Smit | 21-02-2023 Lees meer