project in beeld: Dakranden en Raamkaders Schoonhoven

Een goede voorbereiding is het halve werk. Dat kan zeker gezegd worden van de nieuwbouw van 36 appartementen in Schoonhoven! In nauwe samenwerking met Van Wijnen Stolwijk is dit project voorzien van lichtgewicht dakranden en naadloze raamkaders.

Gevelbeeld met dakranden en raamkaders

Alles wat Flexipol doet is maatwerk. Niet alleen is de vorm naar wens aan te passen, maar ook de wijze van uitvoeren. Dat kwam in dit project goed van pas. De montage van de dakrand kon vanwege de bouwvolgorde niet vanaf een doorlopende steiger gebeuren. Om hiermee om te gaan heeft Van Wijnen de achterconstructie in eigen fabriek geprefabriceerd. Samen hebben we een detail ontworpen wat fabrieksmatig op de achterconstructie gemonteerd kon worden. Hierdoor kon het geheel in één montagegang geplaatst worden!

Close-up dakrand en raamkader

Voor de Raamkaders was er ook een uitdaging: Deze zijn tussen het metselwerk geplaatst en konden alleen rondom het kozijn (uit het zicht) geschroefd worden. Om een vormvast product te garanderen hebben we versterkingen aangebracht in het laminaat. Het resultaat is een snel te monteren raamkader uit één stuk, wat blijvend strak oogt.

Composiet raamkader uit één geheel

Flexipol heeft de montage van de raamkaders verzorgd vanuit een hoogwerker. In totaal gaat het om 21 raamkaders. Alle producten zijn afgewerkt met een onderhoudsarme coating in RAL-9010. Schilderen is niet meer nodig!

Zijgevel met dakranden en raamkaders

Dit project bewijst dat een goede voorbereiding een enorm positief effect heeft op de uitvoering en het eindresultaat. Wij zijn dankbaar voor de mooie samenwerking met Van Wijnen Stolwijk!

Zoekt u een lichtgewicht, vormvrij of onderhoudsarme oplossing? Neem contact op met Flexipol!

Wil je meer lezen?

Gerelateerde berichten

Algemeen

Flexipol doet mee met de Kom Binnen Bij Bedrijven Dagen

Stefan Smit | 16-02-2024 Lees meer
Nieuwe Projecten

Nieuw in Opdracht: De punt fase III

Stefan Smit | 23-11-2023 Lees meer
Throwback

Project in beeld: Nieuweroord te Leiden

Stefan Smit | 21-02-2023 Lees meer