Project in beeld: Anno52 te Bergen op Zoom

Tegen het einde van afgelopen jaar berichtten wij u over de transformatie van een voormalig V&D pand tot woningen in Bergen op Zoom. In opdracht van BVR bouw voorziet Flexipol het pand van uitkragende gevel- en dakranden. Inmiddels loopt de productie gestaag door en is de montage opgestart!

De elementen zijn speciaal ontworpen voor dit project. Het productieproces begint daarom bij het vervaardigen van een mal waarin de gewenste vorm kan worden gemaakt. In de mal wordt het product laagje voor laagje opgebouwd. Daarbij begint men met de buitenste laag, die gelijk in de definitieve kleur in de mal wordt aangebracht. Vervolgens worden de lagen met harsen, vezels en eventuele kernmaterialen opgebouwd. Na een dag uitharden is het product gereed om te lossen!

De elementen hebben een maximale lengte van 3 meter, omdat dit praktisch goed te monteren is. De hoeken worden gemaakt door rechte elementen onder een hoek door te slijpen en weer aan elkaar te lamineren. De hoekelementen zijn doorgaans korter, om bouwtoleranties op te vangen.

Aangezien er geen steigers om het gebouw worden geplaatst, wordt de montage vanuit een schaarhoogwerker gedaan. Dankzij het lage gewicht van de elementen volstaat een eenvoudige schroefbevestiging in de achtergelegen montagelatten. Bovendien behoort schilderwerk tot het verleden – de elementen zijn fabrieksmatig in kleur afgewerkt en zijn zeer onderhoudsarm!

Bent u ook benieuwd geworden naar de mogelijkheden van composiet? Of wilt u advies op maat voor uw project? neem contact op met Flexipol via [email protected] of bel 0228 359 560!

Wil je meer lezen?

Gerelateerde berichten

Algemeen

Flexipol doet mee met de Kom Binnen Bij Bedrijven Dagen

Stefan Smit | 16-02-2024 Lees meer
Nieuwe Projecten

Nieuw in Opdracht: De punt fase III

Stefan Smit | 23-11-2023 Lees meer
Throwback

Project in beeld: Nieuweroord te Leiden

Stefan Smit | 21-02-2023 Lees meer