Ontwerp en productie Carbon Gangway

Eind 2019 ontvingen wij weer een leuke opgave van Royal Huisman: Het optimaliseren van een bestaande gangway voor een luxe jacht. In dit geval zocht men een gewichtsbesparing, met behoud van de teak loopdekken. Uiteindelijk is een gewichtsbesparing van 30% bereikt, waardoor het nieuwe product ongeveer 20Kg weegt.

Eindresultaat

Flexipol heeft een 3D ontwerp gemaakt en de productie verzorgd. Voor ieder onderdeel is afgewogen of vervanging voldoende voordeel oplevert. Het resultaat is een licht en stabiel product, waarbij goede bestaande onderdelen zijn hergebruikt en nieuwe carbon onderdelen zijn geïntroduceerd.

3D weergave – Gangway uitgeklapt
3D weergave – Gangway ingeklapt

De gangway heeft een lengte van ruim 3 meter. Door het geoptimaliseerde ontwerp kan het product volledig inklappen, waardoor deze gemakkelijk mee te nemen en op te slaan is. De wielen zijn bovendien naar buiten geplaatst, waardoor de gangway stabieler ligt.

Gangway ingeklapt
Close-up carbon constructie met teak inlage

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van composiet? Of bent u bezig met een project waar gewicht een belangrijke issue is? Neem contact op met Flexipol via info@flexipol.nl of 0228-359 560!

Laat een reactie achter