Ontwerp en productie Carbon Gangway

Eind 2019 ontvingen wij weer een leuke opgave van Royal Huisman: Het optimaliseren van een bestaande gangway voor een luxe jacht. In dit geval zocht men een gewichtsbesparing, met behoud van de teak loopdekken. Uiteindelijk is een gewichtsbesparing van 30% bereikt, waardoor het nieuwe product ongeveer 20Kg weegt.

Eindresultaat

Flexipol heeft een 3D ontwerp gemaakt en de productie verzorgd. Voor ieder onderdeel is afgewogen of vervanging voldoende voordeel oplevert. Het resultaat is een licht en stabiel product, waarbij goede bestaande onderdelen zijn hergebruikt en nieuwe carbon onderdelen zijn geïntroduceerd.

3D weergave – Gangway uitgeklapt

3D weergave – Gangway ingeklapt

De gangway heeft een lengte van ruim 3 meter. Door het geoptimaliseerde ontwerp kan het product volledig inklappen, waardoor deze gemakkelijk mee te nemen en op te slaan is. De wielen zijn bovendien naar buiten geplaatst, waardoor de gangway stabieler ligt.

Gangway ingeklapt

Close-up carbon constructie met teak inlage

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van composiet? Of bent u bezig met een project waar gewicht een belangrijke issue is? Neem contact op met Flexipol via [email protected] of 0228-359 560!

Wil je meer lezen?

Gerelateerde berichten

Algemeen

Flexipol doet mee met de Kom Binnen Bij Bedrijven Dagen

Stefan Smit | 16-02-2024 Lees meer
Nieuwe Projecten

Nieuw in Opdracht: De punt fase III

Stefan Smit | 23-11-2023 Lees meer
Throwback

Project in beeld: Nieuweroord te Leiden

Stefan Smit | 21-02-2023 Lees meer