Nieuw in Opdracht: De punt fase III

In Amsterdam-Osdorp worden 3 woongebouwen uit de wederopbouwperiode grondig aangepakt door aannemer M.J. de Nijs en Zonen B.V. naar een ontwerp van Temp Architectuur.  Met trots delen wij dat Flexipol een bijdrage mag leveren aan deze vernieuwbouw. De 3 bestaande flatgebouwen worden tot op het casco gestript, waarna deze voor een belangrijk deel weer met de originele materialen worden opgebouwd. Zo worden onder andere de bestaande Airey geveltegels gedemonteerd en uiteindelijk weer teruggeplaatst.

(bron afbeelding: temparchitecture)

(bron afbeelding: temparchitecture)

Om het oorspronkelijke gevelbeeld te laten terugkomen worden lichtgewicht composiet kolommen, randen en kaders aangebracht. Door het lage gewicht kan er met een eenvoudige en beperkte achterconstructie gewerkt worden, wat koudebruggen voorkomt en een snelle montage in de hand werkt. Het materiaal is bovendien zeer onderhoudsvriendelijk en eenvoudig losmaakbaar.

Bij renovatieprojecten levert de bestaande situatie in veel gevallen beperkingen waar bijzondere oplossingen nodig zijn. Wij zijn dankbaar dat Flexipol in een vroeg stadium mocht aansluiten om hierover mee te denken. Deze voorbereiding draagt enorm bij aan het succes van dit project!

Wil je meer lezen?

Gerelateerde berichten

Algemeen

Flexipol doet mee met de Kom Binnen Bij Bedrijven Dagen

Stefan Smit | 16-02-2024 Lees meer
Throwback

Project in beeld: Nieuweroord te Leiden

Stefan Smit | 21-02-2023 Lees meer
Project gereed

Project in beeld: De Lanen te Rijswijk

Stefan Smit | 17-02-2023 Lees meer