Fijne feestdagen en een duurzaam 2020 toegewenst!

2019 loopt op z’n eind en we blikken op een jaar met mooie samenwerkingen en uitdagende projecten. In de laatste werkdagen van het jaar heeft Flexipol bovendien een primeur geleverd: Een gevelornament van gerecycled composiet! Het product is gemaakt in opdracht van Heembouw voor het project BVG Willemdreeslaan te Zoetermeer.

Duurzaam gevelornament

De elementen van 1200mm x 1000mm waren ontworpen in beton, maar dat bleek te zwaar. De uitstraling van beton moest wel gehandhaafd blijven. Zo kwam men op het idee om composiet toe te passen. Flexipol kreeg van Heembouw de vrijheid om duurzame innovaties toe te passen. Het product ziet er bovendien gelikt uit!

Wasbak van gerecycled composiet

Dat composieten over de gehele levensduur zeer duurzaam zijn is al langer bekend. Er kan zeer slank en efficiënt worden geproduceerd. Bovendien blijft het product over een lange levensduur optimaal presteren, zonder technisch onderhoud. Composiet is een relatief nieuw materiaal, waardoor er nog niet voldoende afvalmateriaal is om het recyclen efficiënt aan te pakken. De ontwikkelingen op dit vlak gaan echter hard en Flexipol draagt hierin bij door nieuwe producten en verwerkingsmethoden te ontwikkelen voor gerecycled materiaal. Daarvoor zijn wij altijd op zoek naar innovatieve partners!

Enkele afwerkingsmogelijkheden gerecycled materiaal

Ook in het nieuwe jaar werken wij graag met u samen aan een mooie, duurzame toekomst. Het Flexipol team wenst u prettige feestdagen en een gelukkig nieuwjaar!

Wil je meer lezen?

Gerelateerde berichten

Algemeen

Flexipol doet mee met de Kom Binnen Bij Bedrijven Dagen

Stefan Smit | 16-02-2024 Lees meer
Nieuwe Projecten

Nieuw in Opdracht: De punt fase III

Stefan Smit | 23-11-2023 Lees meer
Throwback

Project in beeld: Nieuweroord te Leiden

Stefan Smit | 21-02-2023 Lees meer