Duurzaam renoveren in Moerwijk - Den Haag

In Moerwijk-Oost in Den Haag is Van Wijnen volop bezig met groot onderhoud aan 220 woningen. Aan het begin van 2019 is Flexipol benaderd om mee te denken over de gootconstructie. Door vroeg samen te ontwerpen is een uitvoering bedacht wat voor beide partijen praktisch goed werkbaar is en waarmee zo veel mogelijk van de bestaande constructie hergebruikt kan worden. Door dit hergebruik snijdt het mes aan twee kanten: Er is minder afval en er hoeft minder ‘nieuw’ materiaal toegepast te worden.

Impressie Moerwijk-Oost voor renovatie (Bron: denhaag.nl)

Het hergebruiken van materialen is niet alleen duurzaam, maar het verminderd ook overlast voor de buurtbewoners. Andere aspecten die in dit project speelden waren onderhoudsgemak en het laten terugkomen van de bestaande uiterlijke kenmerken (dakgoot op gootklossen). Dit alles zorgt voor bijzondere uitdagingen tijdens het ontwerp en de uitvoering.

Bestaande gootconstructie is aan onderhoud toe

In de nieuwe situatie blijven de bestaande gootklossen zitten en wordt de goot voorzichtig verwijderd. De gevel wordt aan de buitenzijde geïsoleerd, waardoor de gootconstructie naar voren komt. De houten gootklossen worden omkleed / verlengd met onderhoudsarme composiet klossen. Hierop wordt een nieuwe dakgoot geplaatst (ook van onderhoudsarm composiet). In de nieuwe klossen zijn voorzieningen opgenomen om de goot te borgen.

Montage van nieuwe dakgoot met klossen

Op dit moment is de productie en montage in volle gang. We mogen gerust zeggen dat de dakgoten er flink van opknappen! Het ziet er heel fraai uit en de opdrachtgever is verlost van schilderwerk.

De aanpak van Van Wijnen om vroegtijdig met Flexipol om tafel te gaan en een optimaal detail te ontwikkelen werpt in de uitvoering zijn vruchten af. Het resultaat is een duurzame oplossing, die snel te monteren en eenvoudig te onderhouden is.

Wilt u op de hoogte blijven van dit project en andere innovaties? Houdt onze website in de gaten of volg Flexipol Composites BV op Linkedin, Twitter en Facebook.

Wil je meer lezen?

Gerelateerde berichten

Algemeen

Flexipol doet mee met de Kom Binnen Bij Bedrijven Dagen

Stefan Smit | 16-02-2024 Lees meer
Nieuwe Projecten

Nieuw in Opdracht: De punt fase III

Stefan Smit | 23-11-2023 Lees meer
Throwback

Project in beeld: Nieuweroord te Leiden

Stefan Smit | 21-02-2023 Lees meer