Recycling van composiet

Maatschappelijk verantwoord ondernemen is een speerpunt van Flexipol Composites. Voor ons betekent dat ‘een substantiële positieve bijdrage leveren aan een gezond milieu’.
Milieubewust produceren en gebruikmaken van biobased materialen is één manier om dit te bereiken. Het recyclen van ‘end of life’ composietproducten een tweede.

 

Wat doen we concreet?
Waar het kan, maken we altijd gebruik van biobased materialen, zoals bijvoorbeeld hennep, vlas of kokosvezels en water gedragen en plantaardige harsen. Toepassing van dergelijke natuurlijke grondstoffen heeft een wijdvertakte positieve impact. Minder beslag op schaarse grondstoffen zoals aardolie, bijvoorbeeld. Daarnaast is biobased materiaal vaak klimaatneutraal en altijd gezonder om mee te werken. Verder zijn natuurlijke vezels als vlas of hennep lichter dan glasvezel, wat weer verlaging van CO2-uitstoot oplevert. En biobased producten genereren ook simpelweg minder afval.

 

Door het gebruik van hernieuwbare biobased grondstoffen en de aanvullende mogelijkheid om materiaal door verbranding om te zetten in groene stroom, draagt Flexipol dus stevig bij aan de circulaire economie.

 

En we doen meer!
Zo zoeken ook wij naar oplossingen voor 100% hergebruik van meer traditionele composieten. Deze materialen, op basis van glasvezel en op aardolie gebaseerde harsen, zijn na de gebruiksfase nog niet geheel recyclebaar, omdat ze vaak als een sandwich zijn opgebouwd. De technieken om deze lagen te scheiden, worden wel steeds geavanceerder. Met onze kennis dragen wij hieraan bij.

 

Tot die tijd werkt Flexipol aan de ontwikkeling van sanitair en straatmeubilair van ‘end of life’ composiet. Wanneer een composiet element aan het eind van de economische levensduur is gekomen, worden eerst alle herbruikbare bouwstenen verwijderd, zoals metaal en hout. Wat overblijft wordt in een speciale shredder tot kleine stukjes geslagen. Daarna wordt dit materiaal, vermengd met een speciale hars, tot sanitair-onderdelen geperst. De uitstraling hiervan is als natuursteen en dus heel fraai.

 

Het mag duidelijk zijn: Flexipol zit bovenop de mogelijkheden om volledige recyclebaarheid van alle soorten composiet te bereiken. En we zijn ervan overtuigd dat dit haalbaar is!

Meer weten?

 

Wilt u meer weten over composiet gevels en de projecten die Flexipol heeft uitgevoerd,
neem dan ook even een kijkje op onze projectpagina.

 

Een impressie van de mogelijkheden:

composiet-gevel-sfeerbeeld_4
composiet-dakranden_3
composiet-gevel-sfeerbeeld_7
composiet-gevels_2
composiet-gevels
composiet-gevels_8

Flexipol is expert als het gaat om (technische) composiet oplossingen

  • Productontwikkeling van eenvoudige tot complexe constructies
  • Productie van composiet producten / onderdelen
  • Levering en montage / assemblage
  • Engineering van composieten

Door de unieke eigenschappen van composiet valt de keuze steeds vaker op dit prachtige, veelzijdige materiaal. Of het nu gaat om onderdelen voor windmolens, een brug of een eenvoudige dakgoot, de voordelen van composiet komen bij al die toepassingen goed tot hun recht.

Flexipol opereert in de volgende markten:

Luchtvaart

Transport

Automotive

Infra (bruggen)

(Gevel) Bouw

Specialisatie: Engineering

Van composiet

Het engineeren van composieten is wezenlijk anders dan het engineeren met traditionele materialen. Door het op strategische plaatsen van meer of anderssoortige vezels kan er lokaal en uiterst precies een andere sterkte verkregen worden. Hiermee stel je elk ontwerp samen op de meest efficiente manier.

Als technologisch leidende en innnovatieve producent van composietproducten heeft Flexipol alle kennis en kunde om u als opdrachtgever in elk stadium van uw project te adviseren. Onze adviseurs helpen uw idee concreet te maken, onze engineers zetten uw ontwerp in een perfect 3D-CAD model om.

Contact:

Postbus 65
1723 ZH Noord - Scharwoude
Tel: 0228 - 35 95 60
info@flexipol.nl

 

logos-certificeringen-footer