12 Duurzame uitingen in 2020! Doe mee!

Over de hele wereld zijn steeds meer mensen zich bewust van de impact van de mensheid op het milieu. De aandacht voor duurzaamheid in projecten neemt toe en groene innovaties worden met beide handen aangegrepen. Dit is een trend die we moeten voeden, door elkaar te inspireren en van elkaar te leren. Daarom hebben wij besloten om dit jaar, iedere maand, minimaal één van onze duurzame acties te belichten.

In januari laten we graag het eindresultaat van een primeur zien: De eerste gevelornamenten waarin gerecycled composiet is verwerkt! Deze producten zijn in opdracht van Heembouw gemaakt voor het project BVG Willem Dreeslaan te Zoetermeer. Ondertussen zijn de ornamenten geplaatst en is de steiger weggehaald.

Doordat op deze gevels geen zware stenen toegepast konden worden, was Heembouw op zoek naar een lichtgewicht alternatief. De 3D vorm in combinatie met het lage gewicht maakte het lastig om een geschikt materiaal te vinden. Voor composiet is dit geen enkel probleem!

Deze panelen zijn aan de buitenzijde voorzien van een onderhoudsarme coating met betonlook. Het laminaat is opgebouwd met een combinatie van nieuwe en gerecycled materiaal om een constructief geheel te vormen.

Tijdens de productie: het gerecyclede materiaal is aan de achterzijde zichtbaar.

Het toepassen van een nieuwe techniek is niet zonder risico en dat kan lastig zijn als een project al in volle gang is. Wij zijn dankbaar dat Heembouw ons in dit project extra tijd gaf om te experimenteren met gerecycled materiaal, waardoor deze innovatie mogelijk was.

Hoe meer mensen bezig zijn met duurzaamheid, hoe sneller duurzame innovaties van de grond komen. Bereik is daarbij alles! Help ons door dit bericht te delen. En laat ons ook zien hoe jouw bedrijf invulling geeft aan duurzaamheid!

Meer weten over de duurzaamheid bij Flexipol? Houdt onze website in de gaten of volg ons op Linkedin, Facebook en Twitter (@FlexipolNL)!

Wil je meer lezen?

Gerelateerde berichten

Algemeen

Flexipol doet mee met de Kom Binnen Bij Bedrijven Dagen

Stefan Smit | 16-02-2024 Lees meer
Nieuwe Projecten

Nieuw in Opdracht: De punt fase III

Stefan Smit | 23-11-2023 Lees meer
Throwback

Project in beeld: Nieuweroord te Leiden

Stefan Smit | 21-02-2023 Lees meer