Wind energie

Hernieuwbare energie

Overal merk je dat er een verandering gaande is en steeds meer nagedacht wordt over hoe we in de toekomst met energie om moeten gaan. Of dat nu wind, zonne- of waterkrachtenergie is, het gaat erom dat het hernieuwbaar is. We sluiten het fossiele tijdperk af.

Juist in die energietransitie spelen composieten een grote rol. Met traditionele materialen is het bijvoorbeeld niet mogelijk zeer grote windmolenbladen te maken. Hoe groter de windmolens, hoe groter het vermogen tot opwekking. dus composiet maakt het mogelijk meer energie op te wekken. Dit geldt ook voor onderwaterturbines. In het zoute zeewater zijn maar weinig materialen bestand tegen het agressieve milieu. Composieten kunnen dat best aan. Alle reden dus om onze aandacht te vestigen op nieuwe toepassingen met composiet.

windmolen-breed

Meer weten?

Composiet speelt dus een zeer belangrijke rol in de markt van hernieuwbare energie.
Heeft u een project of idee waarin composiet het verschil zou kunnen maken?

Een impressie van de mogelijkheden:

windmolen
windmolen3
windmolen2

Flexipol is expert als het gaat om (technische) composiet oplossingen

  • Productontwikkeling van eenvoudige tot complexe constructies
  • Productie van composiet producten / onderdelen
  • Levering en montage / assemblage
  • Engineering van composieten

Door de unieke eigenschappen van composiet valt de keuze steeds vaker op dit prachtige, veelzijdige materiaal. Of het nu gaat om onderdelen voor windmolens, een brug of een eenvoudige dakgoot, de voordelen van composiet komen bij al die toepassingen goed tot hun recht.

Flexipol opereert in de volgende markten:

Luchtvaart

Transport

Automotive

Infra (bruggen)

(Gevel) Bouw

Specialisatie: Engineering

Van composiet

Het engineeren van composieten is wezenlijk anders dan het engineeren met traditionele materialen. Door het op strategische plaatsen van meer of anderssoortige vezels kan er lokaal en uiterst precies een andere sterkte verkregen worden. Hiermee stel je elk ontwerp samen op de meest efficiente manier.

Als technologisch leidende en innnovatieve producent van composietproducten heeft Flexipol alle kennis en kunde om u als opdrachtgever in elk stadium van uw project te adviseren. Onze adviseurs helpen uw idee concreet te maken, onze engineers zetten uw ontwerp in een perfect 3D-CAD model om.

Contact:

Postbus 65
1723 ZH Noord - Scharwoude
Tel: 0228 - 35 95 60
info@flexipol.nl

 

logos-certificeringen-footer