Logo Flexipol

Stadskantoor Utrecht

partner logoVCA

Composiet GevelsStadskantoor UtrechtStadskantoor UtrechtComposiet gevelsComposiet SchoorstenenComposiet Interieur meubelenStadskantoor UtrechtComposiet dakrandenStadskantoor UtrechtStadskantoor Utrecht

Stadskantoor Utrecht - Het grootste composietobject van Nederland

 

Even wat feitjes op een rij:

  • Opdrachtgever: NS Poort
  • Architect: Kraaijvanger uit Rotterdam
  • Aannemer: VolkerWessels
  • Geveloppervlak composiet: ca. 18.000m2
  • Ontwerp / Bouwperiode: 2006 - 2014

 

Al in 2008 startte de ontwikkeling van deze indrukwekkende gevel in composiet. De meeste traditionele materialen hadden toen de revue al gepasseerd, maar men kreeg maar niet de technische en esthetische resultaten die zij wilden. In het aanzicht van de elementen mochten geen naden voorkomen, waardoor aluminium afviel. Bovendien moesten de elementen zeer licht zijn, waardoor beton afviel. Ook speelden duurzaamheid en onderhoudsvriendelijkheid een zeer grote rol. Het project staat namelijk in een vrij vervuilende omgeving (bovenop het spoor).

 

Composiet scoorde in deze aspecten zeer goed en er kon, na enige ontwikkeling, voldaan worden aan zowel de technische als esthetische eisen. Een composiet project van deze omvang en met de gebruikte geavanceerde productietechnieken was nog niet in Nederland en zelfs ver daarbuiten niet gerealiseerd. Met dit project is Nederland een icoon rijker!

    

 

Volg deze link voor meer informatie over het project en een filmpje van de bouw: https://vimeo.com/93425820

Meer informatie

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Afspraak makenContact ?

 Mail:Info@Flexipol.nl

 Tel: 0228 - 359567

 Facebook

 Linkedin