Logo Flexipol

Hoofdkantoor Dunea te Zoetermeer

partner logoVCA

Composiet GevelsHoofdkantoor Dunea te ZoetermeerComposiet SchoorstenenHoofdkantoor Dunea te ZoetermeerHoofdkantoor Dunea te ZoetermeerComposiet gevelsComposiet dakrandenHoofdkantoor Dunea te ZoetermeerHoofdkantoor Dunea te ZoetermeerComposiet Interieur meubelen

Hoofdkantoor Dunea te Zoetermeer - Duurzaam hergebruik van een bestaand pand 

  • Opdrachtgever: Syntrus Achmea Real Estate & Finance
  • Aannemer: Heembouw Rotterdam BV
  • Ontwerp Exterieur: Graziosi Progetti
  • Status Project: Opgeleverd

 

Het nieuwe hoofdkantoor van Dunea aan de plein van de Verenigde Naties bestond in eerste instantie uit twee, bijna aan elkaar gekoppelde gebouwen. De twee panden zijn aan elkaar gekoppeld en volledig gerenoveerd, waarbij Flexipol (toen nog als Polux)  betrokken was bij de speciaal gevormde gevelelementen.

 

Aangezien de bestaande draagconstructie werd behouden, moesten de elementen licht van gewicht zijn. Bovendien is er een bijzondere vormgeving in de gevel toegepast, die met traditionele materialen zeer lastig te bereiken is. Tot slot werd ook de milieuvriendelijkheid en de onderhoudsvriendelijkheid van het materiaal meegewogen en kwam composiet als beste optie uit de bus.

 

  

 

Doordat de twee panden op verschillende wijzen gebouwd waren, werd  besloten  een geïsoleerde HSB "stolp" rondom de gevel te plaatsen. Deze gevel liep gefaseerd in de ronding van het gebouw mee. De composiet schaalelementen werden tegen de HSB-achterconstructie gemonteerd. De gevelelementen zijn voorzien van verschillende "ijsschots" structuren. Door slim om te gaan met de volgorde van de elementen en de hoeveelheid verschillende vormen zijn de malkosten binnen de perken gebleven en lijken de vormen in de gevel willekeurig.

Meer informatie

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Afspraak maken



Contact ?

 Mail:Info@Flexipol.nl

 Tel: 0228 - 359567

 Facebook

 Linkedin