Logo Flexipol

Nieuw in opdracht: De gevel van de Afsluitdijk Wadden Center

partner logoVCA

Nieuw in opdracht: De gevel van de Afsluitdijk Wadden CenterNieuw in opdracht: De gevel van de Afsluitdijk Wadden CenterComposiet gevelsNieuw in opdracht: De gevel van de Afsluitdijk Wadden CenterNieuw in opdracht: De gevel van de Afsluitdijk Wadden CenterComposiet GevelsComposiet dakrandenComposiet Interieur meubelenNieuw in opdracht: De gevel van de Afsluitdijk Wadden CenterComposiet Schoorstenen

Nieuw in opdracht: De gevel van het 'Afsluitdijk Wadden Center'. Een mooie uitdaging in composiet.

Flexipol heeft onlangs de opdracht mogen ontvangen voor het engineeren, produceren, leveren en monteren van de gevel voor de "Afsluitdijk Wadden Center".
De voorbereidingen zijn inmiddels in volle gang en de gevel is door het Flexipol engineringsteam volledig in 3D uitgewerkt. En daar zijn we maar wat trots op.

Het prachtige ontwerp van GEAR Architects leent zich geweldig om in Composiet uitgevoerd te worden. Uiteraard is de duurzaamheid van de gebruikte materialen een zeer belangrijk uitgangspunt geweest in de keuze voor composiet. Maar ook de vormgeving speelde een belangrijke rol.  Hoeronder vind u meer informatie over dit prachtige project.

WIlt u meer zien van dit project ?  Kijk dan op dit youtube filmpje.

Bij Kornwerderzand realiseert Bouwgroep Dijkstra Draijsma BV het Design and Build van de Afsluitdijk Wadden Center. Hier kunnen bezoekers het verhaal van UNESCO Werelderfgoed Waddenzee, KH2018, de Vismigratierivier, de toekomstige Afsluitdijk en het IJsselmeer beleven. Doel van het project is het versterken van de toeristische-economische structuur door ontwikkeling van de Afsluitdijk, een belangrijke toeristische toegangspoort voor Fryslân en Noord-Holland. Hiermee wordt direct en indirect de toeristische werkgelegenheid in de omliggende regio vergroot. 

De AWC beperkt zich niet tot een traditioneel gebouw met daarin een informatiecentrum. Het wordt een totaalbeleving met daarin onderdelen die Kornwerderzand en de Afsluitdijk tot een bezienswaardigheid maken. De bezoeker ervaart niet alleen exposities, maar krijgt verschillende panorama's op het landschap en de dijk cadeau, met als beloning het dak als ultiem uitzichtplatform.

Meer informatie

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Afspraak makenContact ?

 Mail:Info@Flexipol.nl

 Tel: 0228 - 359567

 Facebook

 Linkedin