Logo Flexipol

Weg & waterbouw

partner logoVCA

Weg & waterbouwWeg & waterbouwComposiet Interieur meubelenWeg & waterbouwWeg & waterbouwComposiet SchoorstenenWeg & waterbouwComposiet dakrandenComposiet gevelsComposiet Gevels

Flexipol composiet oplossingen voor bruggen, bekledingen en tunnels

De sterktes van composieten zijn ongeëvenaard. Met speciale vezels (zoals bijvoorbeeld koolstof) kunnen grotere sterktes behaald worden in een veel lichtere constructie dan met staal of beton het geval is. Zelfs voor de hogere verkeersklassen kan composiet een maatoplossing bieden die niet alleen kosten bespaart, maar ook het milieu ontziet. LCA studies hebben dit keer op keer aangetoond.

Composiet is niet alleen uitermate geschikt voor voetgangers- of fietsbruggen. Integendeel! De foto's hieronder tonen enkele voorbeelden van toepassingen van het veelzijdige materiaal.
Uiteraard worden alle bruggen door ons engineeringsteam volledig doorgerekend en getest.

Hieronder ziet u een bekledingselement(eventueel voorzien van een LED-verlichtingstrip) en een FEM-analyse van een eenvoudige brug.

   

   

 

Tunnelbekledingen

Voor tunnels geldt dat er voldaan moet worden aan een zeer hoge brandwerendheid met een uiterst lage rookproductie. Composiet blijkt hier een prima oplossing. In een speciale uitvoering van composiet kunnen natuurlijke materialen worden nagebootst. Denk u eens in, een fraai vormgegeven gebogen element met de uitstraling van beton, maar niet met het gewicht. Plaatsing wordt daardoor heel eenvoudig.
Ook kunnen bekledingselementen worden toegepast op bruggen en viaducten, eventueel voorzien van LED-licht en sensoren die vervuiling meten. Of wat te denken van een coating die CO2 uit de lucht filtert? Ook hierin voorziet composiet.

Voor elke toepassing is er in composiet een oplossing voorhanden. Heeft u een project met een vraag? Wij helpen u graag verder. Bel ons : 0228 359560 of mail naar info@flexipol.nl.

 

 

Meer informatie

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Afspraak makenContact ?

 Mail:Info@Flexipol.nl

 Tel: 0228 - 359567

 Facebook

 Linkedin