Logo Flexipol

Markten

partner logoVCA

MarktenMarktenMarktenComposiet Interieur meubelenComposiet SchoorstenenComposiet dakrandenMarktenComposiet gevelsComposiet GevelsMarkten

Flexipol houdt zich bezig met ontwerpen, engineering en productie voor o.a. de volgende markten:

  • Woning- & utiliteitsbouw

  • Weg- & waterbouw

  • Energie & techniek

  • Interieur & afbouw

Bij Flexipol kunt u terecht voor de ontwikkeling , technische uitwerking, prototyping en volledige productie van al uw opdrachten. Het berekenen van composieten wordt gedaan met speciaal daarvoor ingerichte software. 3D modeleren van de te maken producten hoort daar uiteraard ook bij. Wanneer het massaproductie betreft, kan Flexipol de outsourcing voor u behartigen. Prototypes en een werkend concept voor het produceren worden intern gedaan, zodat bij uitbesteding van productie direct kan worden gestart met de productie vanuit een getest en beproefd concept.

Wat zijn composieten?

Een materiaal met bijzondere eigenschappen

‘Composiet’ is een verzamelnaam voor diverse vezel-versterkte kunststoffen (VVK of GRP). Hoewel een composiet dus uit verschillende basisstoffen kan worden opgebouwd, is de gemene deler dat het bestaat uit enerzijds vezels die structurele sterkte bieden en anderzijds een hars die de constructie bij elkaar houdt. Door speciale productiemethodes te gebruiken, versterken de vezels en hars elkaars krachten. Dit leidt tot een bijzonder hoge sterkte tegen een bijzonder laag gewicht.

Composiet is daarmee een eenvoudig en complex product tegelijk. Eenvoudig in de zin dat met dit materiaal vrijwel oneindig veel mogelijkheden zijn. Complex in de zin dat wij als producent een bijzondere expertise nodig hebben om vanuit alle mogelijkheden steeds tot een ideale materiaalsamenstelling en eindproduct te komen.

Door de volledige vorm- en kleurvrijheid en de enorme sterkte van composieten is vrijwel elke constructie mogelijk. Ook kunnen in composieten (zie volgende kop) zoveel verschillende ‘basisingrediënten’ worden gebruikt dat het uiteindelijke composiet unieke eigenschappen geeft die exact aansluiten bij de behoeften van uw specifieke project of object. In de navolgende koppen zoomen wij in op specifieke eigenschappen van composieten.

Op onze  site vindt u slechts een klein gedeelte van onze expertise in composiet productie en gerealiseerde projecten. Het kan dus zijn dat wat u zoekt, er (nog) niet op staat. Mocht u meer willen weten of zien, neem dan gerust contact op met één van onze medewerkers, tel. nr.  0228 359560 of stuur een mail naar info@flexipol.nl.

Elk project een specifieke aanpak. Niets is standaard. Wij gaan de uitdaging graag aan.

        

Meer informatie

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Afspraak makenContact ?

 Mail:Info@Flexipol.nl

 Tel: 0228 - 359567

 Facebook

 Linkedin