Getijdeturbines

Tocardo

Energie en Techniek

Tocardo is wereldwijd een van de hoofdrolspelers bij het ontwikkelen van systemen die energie opwekken uit stroming en getijdebewegingen van de zee. Een onuitputtelijke bron van hernieuwbare energie waarvan de potentie onmetelijk groot is. Om turbines in de barre omstandigheden van de zee hun werk goed te kunnen laten doen, is de keuze van de te gebruiken materialen ongelooflijk belangrijk. Mede daarom is gekozen voor composiet "wieken" en een composiet bekleding van de turbines.

 

De vormvrijheid van composiet helpt mee op een relatief eenvoudige wijze de optimale vorm en stand van de rotorbladen te realiseren. Dat komt de efficientie en het rendement van de turbine ten goede. Flexipol is trots op de relatie met Tocardo en de bijdrage die wij hebben kunnen leveren aan de ontwikkeling en productie van deze turbines.

Meer weten?

 

Wilt u meer weten over getijdeturbines?
Neem dan contact met ons op.

 

Een impressie van de mogelijkheden:

getijdeturbines2
getijdeturbines3
getijdeturbines

Flexipol is expert als het gaat om (technische) composiet oplossingen

  • Productontwikkeling van eenvoudige tot complexe constructies
  • Productie van composiet producten / onderdelen
  • Levering en montage / assemblage
  • Engineering van composieten

Door de unieke eigenschappen van composiet valt de keuze steeds vaker op dit prachtige, veelzijdige materiaal. Of het nu gaat om onderdelen voor windmolens, een brug of een eenvoudige dakgoot, de voordelen van composiet komen bij al die toepassingen goed tot hun recht.

Flexipol opereert in de volgende markten:

Luchtvaart

Transport

Automotive

Infra (bruggen)

(Gevel) Bouw

Specialisatie: Engineering

Van composiet

Het engineeren van composieten is wezenlijk anders dan het engineeren met traditionele materialen. Door het op strategische plaatsen van meer of anderssoortige vezels kan er lokaal en uiterst precies een andere sterkte verkregen worden. Hiermee stel je elk ontwerp samen op de meest efficiente manier.

Als technologisch leidende en innnovatieve producent van composietproducten heeft Flexipol alle kennis en kunde om u als opdrachtgever in elk stadium van uw project te adviseren. Onze adviseurs helpen uw idee concreet te maken, onze engineers zetten uw ontwerp in een perfect 3D-CAD model om.

Contact:

Postbus 65
1723 ZH Noord - Scharwoude
Tel: 0228 - 35 95 60
info@flexipol.nl

 

logos-certificeringen-footer