Logo flexipol engineering

Proces & productie

partner logoVCA

Proces & productieComposiet Interieur meubelenProces & productieComposiet gevelsComposiet SchoorstenenProces & productieComposiet GevelsProces & productieProces & productieComposiet dakranden

Flexipol verstaat onder composiet: vezelversterkte kunststoffen

Je zou nog verder onderscheid kunnen maken tussen thermohardende en thermoplastische kunststoffen. Immers, beide varianten hebben zeer unieke eigenschappen. 

De meest bekende voorbeelden van composiet zijn polyester en carbon. Maar ook binnen deze voorbeelden kun je eindeloos variëren in vezeltypes, vezelrichtingen, vezeldikte, vezelmateriaal en vezelcombinaties. Daarnaast is er een zeer groot aanbod van andere kunststoffen, die ingedeeld kunnen worden naar de manier waarop ze zijn geproduceerd.

Composiet productie methoden.

Grof genomen kan de volgende indeling in productietechnieken worden gemaakt:

  • Handmatig ( spray-up en hand lay-up)
  • Gesloten productie (infusion, RTM)
  • Machinale productie (Pultrusie)
  • 3D-printen (tape laying)
  • Persen

De handmatige methode wordt toegepast voor seriematige, eenvoudige producten. Dakgoten, dakranden, windveren en boeidelen zijn niet complex en kunnen op deze manier prima worden geproduceerd.

Gesloten productie wordt toegepast bij grotere objecten en meer complexe elementen zoals gevelelementen (Zie onze projecten Hilton en SKU) 

Van pultrusie profielen kunnen zeer goed bruggen worden samengesteld.

3D-printing ( tape laying)  is een kostbare techniek die de nodige investeringen vereist. Voor de vliegtuigbouw en automotive industrie werkt dat prima. Het persen van composieten gebeurt meestal met PrePregs. Een vooraf geimpregneerde sheet die aan een mal-vorm wordt toegevoegd en dan geperst wordt in de juiste vorm

Al deze productiemethoden leveren prima resultaten. Uiteraard zijn er verschillen, maar het grootste verschil is toch wel de ervaring van de leverancier met het specifiek gevraagde productiesysteem.

WIlt u hier meer over weten ? Bel ons gerust op 0228 359560 of mail info@flexipol.nl

 

Meer informatie

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Afspraak makenContact ?

 Mail:Info@Flexipol.nl

 Tel: 0228 - 359567

 Facebook

 Linkedin