Logo flexipol engineering

Fem analyse

partner logoVCA

Fem analyseComposiet dakrandenComposiet Interieur meubelenFem analyseComposiet gevelsComposiet SchoorstenenFem analyseFem analyseComposiet GevelsFem analyse

Composiet FEM analyses

Composieten zijn niet meer te berekenen met simpele rekenregels.

  • Het materiaal is niet meer isotroop, door vezelrichtingen in het materiaal
  • Het ontwerp is over het algemeen 3D  van vorm
  • Materiaaldiktes kunnen op verschillende plekken anders zijn
  • Er  wordt vaak gebruik gemaakt van inserts (extra materialen zoals metaal of hout voor plaatselijke sterkte of bevestiging)
  • Materiaaleigenschappen zijn productspecifiek

Daarom wordt het nieuwe ontwerp getekend in een 3D-CAD omgeving. Waarbij aan de verschillende materialen de verschillende eigenschappen toegevoegd kunnen worden. In deze 3D-omgeving worden externe krachten als zwaartekracht, wind of waterdruk, impact en dergelijke toegevoegd. Het ontwerp wordt 3D doorgerekend.

Doorrekenen en optimalisatie van composiet laminaat.

FEM analyses worden tijdens het ontwerp ingezet om de haalbaarheid te controleren. Dit kan een hoop geld en tijd schelen. Daarnaast kunnen er ook CAE analyses uitgevoerd worden, dus niet alleen controleren, maar ook doorrekenen waar verbeteringen en optimalisaties te halen zijn.

Daarna gaat het niet om “mooie kleurenplaatjes”. Het gaat juist om de interpretatie van de resultaten. Hiermee kan je vooruitgang boeken en een optimaal ontwerp genereren. En uiteindelijk aantonen dat het product voldoet aan de eisen.

Meer informatie

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Afspraak makenContact ?

 Mail:Info@Flexipol.nl

 Tel: 0228 - 359567

 Facebook

 Linkedin