Brugbekledingen

Flexipol composiet oplossingen voor bruggen, bekledingen en tunnels

De sterktes van composieten zijn ongeëvenaard. Met speciale vezels (zoals bijvoorbeeld koolstof) kunnen grotere sterktes behaald worden in een veel lichtere constructie dan met staal of beton het geval is. Zelfs voor de hogere verkeersklassen kan composiet een maatoplossing bieden die niet alleen kosten bespaart, maar ook het milieu ontziet. LCA studies hebben dit keer op keer aangetoond.

 

Composiet is niet alleen uitermate geschikt voor voetgangers- of fietsbruggen. Integendeel! De foto's hieronder tonen enkele voorbeelden van toepassingen van het veelzijdige materiaal. Uiteraard worden alle bruggen door ons engineeringsteam volledig doorgerekend en getest.

Tunnelbekledingen

Voor tunnels geldt dat er voldaan moet worden aan een zeer hoge brandwerendheid met een uiterst lage rookproductie. Composiet blijkt hier een prima oplossing. In een speciale uitvoering van composiet kunnen natuurlijke materialen worden nagebootst. Denk u eens in, een fraai vormgegeven gebogen element met de uitstraling van beton, maar niet met het gewicht. Plaatsing wordt daardoor heel eenvoudig.

Ook kunnen bekledingselementen worden toegepast op bruggen en viaducten, eventueel voorzien van LED-licht en sensoren die vervuiling meten. Of wat te denken van een coating die CO2 uit de lucht filtert? Ook hierin voorziet composiet.

Meer weten?

 

Wilt u meer weten over de projecten die Flexipol heeft uitgevoerd,
neem dan ook even een kijkje op onze projectpagina.

 

Een impressie van de mogelijkheden:

brug3
brug2
brug

Flexipol is expert als het gaat om (technische) composiet oplossingen

  • Productontwikkeling van eenvoudige tot complexe constructies
  • Productie van composiet producten / onderdelen
  • Levering en montage / assemblage
  • Engineering van composieten

Door de unieke eigenschappen van composiet valt de keuze steeds vaker op dit prachtige, veelzijdige materiaal. Of het nu gaat om onderdelen voor windmolens, een brug of een eenvoudige dakgoot, de voordelen van composiet komen bij al die toepassingen goed tot hun recht.

Flexipol opereert in de volgende markten:

Luchtvaart

Transport

Automotive

Infra (bruggen)

(Gevel) Bouw

Specialisatie: Engineering

Van composiet

Het engineeren van composieten is wezenlijk anders dan het engineeren met traditionele materialen. Door het op strategische plaatsen van meer of anderssoortige vezels kan er lokaal en uiterst precies een andere sterkte verkregen worden. Hiermee stel je elk ontwerp samen op de meest efficiente manier.

Als technologisch leidende en innnovatieve producent van composietproducten heeft Flexipol alle kennis en kunde om u als opdrachtgever in elk stadium van uw project te adviseren. Onze adviseurs helpen uw idee concreet te maken, onze engineers zetten uw ontwerp in een perfect 3D-CAD model om.

Contact:

Postbus 65
1723 ZH Noord - Scharwoude
Tel: 0228 - 35 95 60
info@flexipol.nl

 

logos-certificeringen-footer