Composiet balkons en

balkon-omkledingen

Home » Balkons

Balkons verlengen de leefruimte van een woning en zorgen voor verbinding met de buitenwereld. Maar eerlijk is eerlijk, vaak is een balkon niet meer dan een lelijke en vochtige betonbak. Daarnaast zijn balkons in wat oudere bouwprojecten meestal doorgestort in de gevel, waardoor hinderlijke koudebruggen zijn ontstaan.

 

Vervanging van bestaande balkons
Als bij woningrenovatie ook het balkon aangepakt moet worden, biedt dat een ultieme kans op het vergroten van het woonplezier van de bewoners. De bestaande constructie alleen maar opknappen lost technische problemen zoals de koudebrug niet op. Vervanging van de oude balkons door een lichtgewicht composiet balkon van Flexipol is dan een eenmalige investering met grote voordelen:

 

  • licht in gewicht, dus overal plaatsbaar
  • onderhoudsarm en eenvoudig schoon te maken
  • een perfecte oplossing voor koudebruggen
  • veilig dankzij antislip-laag
  • integratie van HWA-doorvoeren mogelijk
  • brandveilige uitvoering in vrijwel elke brandklasse haalbaar

 

Composiet balkons met bijzondere vormgeving
Vormvrijheid is de grote toegevoegde waarde van composiet. Dit betekent dat u niet alleen hoeft te denken aan rechthoekige balkons. Afgeronde hoeken, organische vormen, vrijwel alles is te realiseren. Dit kan de uitstraling van uw pand compleet veranderen, en de waarde wellicht verhogen. Flexipol ondersteunt u graag bij het creatieve denkwerk dat hiervoor nodig is.

Ons engineeringsteam regelt het totale project voor u. Van 3D-tekenwerk tot montage ter plaatse. Vanzelfsprekend zijn de belastbaarheidseisen die in het bouwbesluit staan, leidend bij alle berekeningen. Hierin is Flexipol gespecialiseerd; zo maken wij bijvoorbeeld ook composiet voetgangersbruggen.

Meer weten?

 

Wilt u met ons in gesprek over de mogelijkheden
van onze composiet balkons

 

Een impressie van de mogelijkheden:

composiet-bloembak
composiet-dakranden
composiet-gevels_5

Flexipol is expert als het gaat om (technische) composiet oplossingen

  • Productontwikkeling van eenvoudige tot complexe constructies
  • Productie van composiet producten / onderdelen
  • Levering en montage / assemblage
  • Engineering van composieten

Door de unieke eigenschappen van composiet valt de keuze steeds vaker op dit prachtige, veelzijdige materiaal. Of het nu gaat om onderdelen voor windmolens, een brug of een eenvoudige dakgoot, de voordelen van composiet komen bij al die toepassingen goed tot hun recht.

Flexipol opereert in de volgende markten:

Luchtvaart

Transport

Automotive

Infra (bruggen)

(Gevel) Bouw

Specialisatie: Engineering

Van composiet

Het engineeren van composieten is wezenlijk anders dan het engineeren met traditionele materialen. Door het op strategische plaatsen van meer of anderssoortige vezels kan er lokaal en uiterst precies een andere sterkte verkregen worden. Hiermee stel je elk ontwerp samen op de meest efficiente manier.